Değerler Eğitimi

Okulumuzun eğitim vizyonu doğrultusunda, öğrencilerimizi sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda sağlam bir karakterle donatmak da önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda, Değerler Eğitimi dersleri büyük bir önem taşımaktadır.

Değerler, bireylerin toplumda olumlu bir iz bırakabilmesi için temel taşlardır. Empati, dürüstlük, saygı ve sorumluluk gibi değerler, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklerken aynı zamanda etkin iletişim, işbirliği ve liderlik becerilerini de geliştirmelerine olanak tanır.

Derslerimizde öğrencilerimiz, interaktif etkinlikler ve oyunlar aracılığıyla değerlerin günlük yaşamda nasıl uygulanabileceğini deneyimlerler. Aynı zamanda, hikaye anlatımları ve tartışmalarla değerlerin karşılaştığı gerçek hayat durumlarını ele alarak, doğru kararlar almanın önemini kavrarlar.

Okulumuzda gönüllü öğrencilerimizin desteği ile İnfak Kulübü kurulmuştur. Kulüp bünyesinde Kardeş Aile Projesi ve kermes organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Kardeş aile projemizde haftalık olarak hak sahibi ailelerimiz ziyaret edilmekte, manevi kardeşlik köprülerinin kurulmasına destek olunmaktadır. Gündeme ve ihtiyaçlara yönelik olarak kapsamlı kermes organizasyonları birlik ve beraberliğimizin devamlılığını ve ihtiyaç olunan noktalara maddi ve manevi destek sağlamaktadır.

Bizler, öğrencilerimizin değerlerle donanmış olarak mezun olmalarını ve toplumlarına olumlu bir katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Değerler Eğitimi derslerimizin, öğrencilerimizin karakterlerini şekillendirmelerine yardımcı olduğuna inanıyoruz.