Ortaokul

Her öğrencimizin farklı ve özel olduğunun farkındayız. Öğrencilerimizin özgünlüklerini keşfediyor, onları ilgi ve yetenekleri istikametinde geliştiriyor ve hayata hazırlıyoruz. İnsanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için öğrencilerimizin hem kişilik hem de milli, manevi ve ahlaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla okulumuzda değerler eğitimi çalışmaları yapıyoruz.

Çocuklarımızın akademik başarılarını önemsiyoruz. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında da öğrencilerinin başarıya ulaşmalarını hedefliyoruz. LGS sınavlarına hazırlık programının temelini öğrencilerimizin sınavda çıkan derslerdeki tüm konuları eksiksiz bir şekilde öğrenmeleri oluşturmaktadır. Bu sebeple öğrencilerimize belli aralıklarla deneme sınavları ve haftalık Konu Tarama Sınavı (KTS) uyguluyoruz. Uygulanan bu sınavlar, idare, rehberlik birimi ve LGS komisyonu tarafından detaylı bir şekilde incelenerek değerlendirilir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda konu eksiği olan öğrencilerin eksikleri birebir çalışmalar veya etütlerle giderilmeye çalışılır. Ayrıca Rehberlik birimimiz tarafından sınavlara hazırlık kapsamında öğrenci ve velilerimize yönelik, sınav öncesi büyük önem taşıyan motivasyon ve sınav kaygısı konularında seminerler düzenliyoruz.

Amacımız, öğrencilerimizi sadece sınavlara hazırlamakla kalmayıp, kendilerinin farkına varan, yeteneklerini keşfeden, proje tabanlı çalışabilen, bilimsel düşünme becerilerini geliştiren, dünya perspektifiyle düşünüp özümseyerek kendi kültürlerine entegre edebilen, yabancı dili başarıyla kullanabilen ve ruh dünyasıyla uyumlu nesiller inşa etmektir. Bu şekilde, güçlü ve sağlam kültürümüzü her zaman taze tutmayı hedefliyoruz.

Ortaokul